Reteta Chiftelute De Dovlecei Cu Branza Si Usturoi Retete Aperitive De Casa
Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei fragede si crocante, reteta chiftelute de dovlecei cu branza si usturoi servite cu sos de iaurt, reteta chiftele de dovlecei aurii cu branza si verdeturi, o gustare si un aperitiv perfect pentru orice ocazie.
Chiftelute de dovlecei cu branza, o explozie de prospetime si arome! Combinatia dintre dovleceii suculenti, branza savuroasa si usturoiul aromat, imbogatita cu verdeturi proaspete precum mararul si patrunjelul, legate perfect cu oua si pesmet, prajite pana devin crocante si aurii la exterior, dar fragede si suculente la interior, aceste chiftelute gustoase se servesc alaturi de un sos cremos de iaurt. Fiecare portie aduce un echilibru delicios intre texturi si gusturi, o alegere perfecta pentru un pranz sau o cina usoara!
Ingrediente chiftelute de dovlecei cu branza
-1 kg dovlecei
-200 g branza telemea
-100 g
pesmet
-4 catei de usturoi
-2 oua
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita piper
macinat
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 legatura marar verde
-1/2 legatura patrunjel
verde
-150 ml ulei pentru prajit
-iaurt gras pentru servit
Cum se fac chiftelute de dovlecei cu branza si usturoi urmareste
reteta mea pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-dovleceii se curata si se rad pe razatoarea mare si se presara sare peste ei,
Mod de preparare chiftelute de dovlecei
Cum se fac chiftelute de dovlecei cu branza si usturoi urmareste
reteta mea pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,-dovleceii se curata si se rad pe razatoarea mare si se presara sare peste ei,
-se amesteca si se pun intr-o sita la scurs pentru 30 minute,
-apoi
se preseaza cu mana pana sunt bine scursi, scursi au mai ramas aproximativ 600 g dovlecei,
-branza se rade pe
razatoarea mica, la fel si cateii de usturoi,
-se pun dovleceii bine scursi intr-un
castron, se adauga branza rasa, usturoiul, ouale, verdeata taiata marunt, pesmetul, piper
si cimbru dupa gust,
-se amesteca bine compozitia de apoi se modeleaza chiftelute la dimensiunea si forma dorita,
-se prajesc la tigaie in putin ulei incins pana
sunt frumos rumenite,
-cand sunt gata se scot pe servetele pentru a absorbi
surplusul de ulei,
-se servesc calde sau reci, eu am servit chiftele cu sos de
iaurt, degustare placuta!