23 iunie 2024

Porumb fiert reteta

Reteta Porumb Fiert Cu Sare Retete Mancare Rapida


Reteta porumb fiert in panusi si serviti cu sare retete mancare de sezon stradala,

Deliciul si placerea verii, reteta porumb in lapte fiert in panusi si servit cu sare, cum se face cel mai bun porumb fiert urmareste reteta. Porumb fiert - gustul simplu al verii! 👍 Incearca acest mod inedit de a fierbe porumbul, un preparat stradal cu mare cautare pe litoral!

Te invit sa redescoperi gustul copilariei si bucuria verii cu o reteta simpla, dar delicioasa: porumbul fiert. Perfect pentru zilele calde sau serile petrecute in aer liber, acest preparat traditional romanesc iti va incanta simturile cu savoarea sa dulce si textura crocanta. Fie ca il servesti ca gustare rapida sau ca parte a unei mese de sezon, porumbul fiert este intotdeauna o alegere castigatoare, aducand un strop de nostalgie si naturalete in farfurie. Hai sa incepem aceasta calatorie culinara plina de arome autentice si simplitate desavarsita!

Imbratisaza traditia si natura cu o reteta simpla, dar plina de savoare: porumb fiert in panusi si servit cu sare. Aceasta metoda autentica de preparare pastreaza aroma pura a porumbului, infuzandu-l cu o delicatete rustica si o dulceata naturala, protejata de panusile sale verzi. Fierberea in panusi permite boabelor sa ramana suculente si sa-si pastreze textura crocanta, oferindu-ti o experienta gustativa deosebita. Presarat cu un praf de sare fina, porumbul devine o delicatesa cei imbina perfect simplitatea si gustul intens. Ideal pentru o zi de vara sau un picnic in natura, acest preparat aduce cu sine o nota de nostalgie si bucuria gusturilor autentice. Savureaza fiecare imbucatura si lasa-te incantat de acest festin rustic, care iti va rasfata simturile si sufletul!

Ingrediente porumb fiert cu sare

-stiuleti de porumb in lapte cu panusi si matase
-apa pentru fiert
-sare fina sau grunjoasa pentru servit

Mod de preparare porumb fiert

Cum se face porumbul fiert urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-porumbul se lasa asa cum este, se desface foarte putin un stiulete doar cat sa se verifice prospetimea bobului de porumb, care trebuie sa plesneasca cand il intepi cu unghia si sa elimine lichid (lapte),
-se spala stiuletii de porumb sub jet de apa rece si se asaza intr-o oala larga,
-se acopera cu apa si se fierb la foc potrivit acoperiti cu capac aproximativ 20-30 minute,
-dupa acest timp se scot din apa si se desfac din panusi, se indeparteaza si matasea porumbului,
-se presara cu sare peste tot si se servesc imediat cat sunt calzi, degustare placuta!
Reteta porumb fiert in panusi si serviti cu sare retete mancare de sezon stradala,