Reteta Prajitura Semiluna Cu Nuca Si Cacao Retete Desert Rapid
Va prezint o reteta rapida de prajitura semiluna cu nuca si cacao, un desert pufos si foarte simplu si rapid de preparat alcatuit dintr-un blat fraged si fin de pandispan negru de cacao cu aroma de vanilie si rom ornat cu miez de nuca crocant, ingredientele sunt pentru o tava dreptunghiulara 35/24 cm.
Ingrediente prajitura semiluna cu nuca si cacao
-6 oua
-280 g faina
-220 g zahar tos
-220 ml ulei
-150 g miez de nuca
-25 g cacao
-12 g praf de copt
-1 lingura esenta de vanilie
-1 lingura esenta de rom
-1/4 lingurita sare
-1 lingura zahar pudra vanilat pentru ornat
-1 lingura fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare prajitura semiluna cu cacao
Cum se face cea mai buna prajitura cu nuca si cacao urmareste reteta mea, reteta video este pe YouTube aici,
-preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si presarata cu faina sau pesmet,
-preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si presarata cu faina sau pesmet,
-in doua boluri separa ouale si pune intr-unul albusurile si in celalalt galbenusurile, adauga cate un praf de sare si zaharul impartit in doua,
-mixeaza albusurile pana se intaresc,
-mixeaza albusurile pana se intaresc,
-mixeaza galbenusurile pana se albesc si devin cremoase apoi adauga esenta de vanilie si rom si treptat uleiul mixand continuu,
-amesteca aerat cu o spatula galbenusurile in alusuri, apoi incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao, amesteca cu miscari circulare de jos in sus pentru a ramane compozitia prajiturii aerata si foarte cremoasa,
-toarna aluatul rezultat în tava pregatita si niveleaza-l frumos,
-amesteca aerat cu o spatula galbenusurile in alusuri, apoi incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao, amesteca cu miscari circulare de jos in sus pentru a ramane compozitia prajiturii aerata si foarte cremoasa,
-toarna aluatul rezultat în tava pregatita si niveleaza-l frumos,
-presara nuca maruntita deasupra, poti folosi nuca sau migdale macinate dupa preferinta,
-coace prajitura in cuptorul electric preincalzit timp de aproximativ 30 minute la 170 grade celsius pana trece testul scobitorii,
-dupa ce este coapta, lasa prajitura sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi taie-o in forme de semiluna sau orice alte forme doresti, cel mai bine se taie prajitura cand este rece,
-serveste prajitura semiluna la temperatura camerei si bucura-te de gustul delicios!
-această prajitura simpla si rapida este perfecta pentru a fi servita la mic dejun, la ceai sau cafea si poate fi decorata în diferite moduri dupa preferintele tale, pofta buna!
-coace prajitura in cuptorul electric preincalzit timp de aproximativ 30 minute la 170 grade celsius pana trece testul scobitorii,
-dupa ce este coapta, lasa prajitura sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi taie-o in forme de semiluna sau orice alte forme doresti, cel mai bine se taie prajitura cand este rece,
-serveste prajitura semiluna la temperatura camerei si bucura-te de gustul delicios!
-această prajitura simpla si rapida este perfecta pentru a fi servita la mic dejun, la ceai sau cafea si poate fi decorata în diferite moduri dupa preferintele tale, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu