Friptura De Miel La Cuptor Cu Usturoi Si Leustean Verde Reteta De Pasti
Friptura de miel la cuptor, reteta friptura de miel la cuptor cu usturoi si leustean verde, reteta pulpe de miel la cuptor cu vin si usturoi verde, reteta friptura din carne de miel gatita rapid la cuptor cu usturoi si leustean verde in sos de vin, retete fripturi traditionale romanesti pentru masa de Paști, retete mancare traditionala romaneasca pentru masa de Paște, ingredientele sunt pentru 6-8 portii de friptură.
-2 pulpe de miel
-300ml vin alb demisec
-100ml ulei
-6 cuisoare
-4 linguri faina
-6 fire usturoi verde
-6 fire leustean verde
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper boabe tricolor
-1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita usturoi granulat
-1/2 lingurita boia dulce
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 lingurita coriandru
-1/2 lingurita busuioc uscat
Mod de preparare friptura de miel la cuptor
Cum se face friptura de miel la cuptor cu usturoi si leustean verde urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-cum se procedeaza, eu am avut 2 pulpe din spate de la un miel de 16 kg,
-pulpele de miel se impaneaza cu usturoi si leustean verde,
-se ung cu putin ulei si se presara cu sare si cu toate condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus la ingrediente,
-se pudreaza cu putina faina si se prajesc la tigaie in putin ulei incins cate doua minute pe fiecare parte pentru a li se inchide porii,
-apoi se asaza intr-o tava de cuptor, se adauga toata grasimea din tigaie, de jur imprejur se pune vinul alb,
-se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 120 minute la 180 grade celsius,
-apoi se descopera tava si se mai tine la cuptor 15 minute pana se rumeneste frumos deasupra,
-aceasta friptura se serveste atat calda cat si rece cu salata verde, sau salata preferata, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu