Reteta Tocanita De Cartofi Cu Pui Retete Mancare Romaneasca
Tocanita de cartofi cu carne de pui reteta traditionala, tocana de cartofi cu carne, mancare de cartofi cu pulpe de pui ca la mama acasa, retete tocane si tocanite traditionale din bucataria romaneasca, ingredientele sunt pentru 4-5 portii de tocăniță.
-1kg cartofi
-2 pulpe de pui 600g
-1 ceapa 130g
-20ml ulei
-900g apa
-100g pasta de tomate
-1 lingurita sare dupa gust
-1 frunza de dafin
-1/2 lingurita boia de ardei dulce
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 lingurita piper macinat
-1/4 legatura marar verde
Mod de preparare tocana de cartofi cu pui
Cum se face tocanita de cartofi cu pui urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-pulpele de pui se taie in 2-3 bucati sau se lasa intregi,
-cartofii se curata si se taie sferuri in functie de marimea lor,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-se incinge putin ulei si se prajesc bucatile de carne de pui pana sunt aproape facute,
-se scot bucatile de carne de pui prajita si in uleiul incins se pune ceapa pana devine sticloasa,
-se pun cartofii si se amesteca cu ceapa pana incep sa se prajeasca,
-se pune pasta de tomate si se amesteca bine,
-se pune sare, condimente si plantele aromatice dupa gust,
-se completeaza cu apa si se fierb cartofii 30 minute,
-se pune carnea prajita si se continua fierberea 15 minute,
-la final se potriveste gustul de sare, se pune verdeata si se opreste focul,
-se serveste tocanita de cartofi cu muraturi, gogosari sau castraveti murati, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu