Reteta Peste Pe Varza Dulce Calita La Cuptor Retete De Mancare Cu Pește
Reteta peste pe varza, reteta mancare de varza cu peste, reteta varza calita la cuptor cu peste, retete mancare romaneasca cu varza si peste, reteta varza dulce gatita la tigaie si cuptor, reteta peste proaspat gatit cu varza.
-2 pesti caras de 300g bucata
-1,5kg varză dulce
-1 ceapa mare 250g
-1 ardei gras 150g
-50ml ulei
-100ml vin alb demisec
-140g pasta de tomate
-1 lingurita sare de lamaie
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita piper negru macinat
-1 frunza de dafin
-1/2 legatura marar verde
-1/4 legatura patrunjel verde
Cum se face pestele cu varza urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-se alege pestele preferat, eu am ales pește caras proaspat pentru dulceata lui, dar foarte bun este un crap sau medalioane de peste,
-se curata pestele de solzi, intestine si branhii, se spala cu apa rece, se cresteaza usor pe ambele parti si se presara cu sare atat la exterior cat si la interior, apoi se lasa sa prinda gust si aroma cat este gata varza,
-varza se taie fideluta subtire, ceapa se taie marunt iar ardeiul se taie cubulete,
-varza se taie fideluta subtire, ceapa se taie marunt iar ardeiul se taie cubulete,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se pune ardeiul iar dupa trei minute se adauga varza,
-se amesteca pe foc pana scade putin in volum apoi se pun condimentele si plantele aromatice dupa gust, pasta de tomate si vinul alb,
-se gateste varza la tigaie zece minute pana se inmoaie bine apoi se pune jumatate din verdeata taiata marunt si se opreste focul,
-se transfera vara din tigaie intr-o tava de cuptor, se asaza frumos iar deasupra se pun pestii si se introduc usor in varza,
-se transfera vara din tigaie intr-o tava de cuptor, se asaza frumos iar deasupra se pun pestii si se introduc usor in varza,
-se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 35 minute la 200 grade celsius,
-dupa acest timp se scoate tava din cuptor si se descopera,
-se da iar la cuptor timp de 15 minute pana cand pestele se rumeneste frumos,
-se presara verdeata deasupra si se serveste mancarea calda cu un ardei iute si bineinteles cu mamaliga.
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu varza aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu