Reteta Ostropel De Peste Cu Sos Tomat Marinat Retete Mancare Pescareasca
Reteta ostropel de peste, reteta peste cu sos tomat, reteta peste cu sos marinat, reteta peste cu sos dulce acrisor, reteta mancare de peste rapida gatita cu sos de rosii, retete mancaruri pescaresti preparate rapid si acasa in bucatarie, ingredientele sunt pentru patru portii de mâncare.
-2 pesti macrou
-5 catei de usturoi
-2 linguri ulei
-2 lingurite pline bulion
-2 lingurite otet
-2 lingurite faina
-600ml apa
-50ml vin alb demisec
-1 foaie de dafin
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita zahar
-1/2 lingurita boia dulce
-1/2 lingurita piper boabe
Mod de preparare ostropel de peste
Cum se face ostropelul de peste urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-am preferat macroul deoarece se alege usor de oase si il pot manca si copii fara probleme,
-pestele se curata de intestine, capete si cozi, se spala cu apa rece si se taie felii groase de doua degete,
-se presara cu sare si se lasa 30 minute sa prinda gust de sare,
-apoi se incinge ptin ulei intr-o tigaie si se prajeste usor pana prinde culoare,
-se scoate si in uleiul incins se pune usturoiul taiat feliute,
-dupa un minut se pune pasta de tomate si se amesteca,
-dupa inca un minut se pune faina dizolvata in putina apa sa nu faca cocoloase,
-se amesteca pe foc apoi se adauga treptat apa si condimentele,
-se picura putin vin si cand sosul incepe sa fiarba se pun bucatile de peste si se continua fierberea 20 minute,
-cand sosul este legat se potriveste gustul de sare si se picura putin otet dupa gust,
-ostropelul de peste se serveste atat cald cat si rece,
-merge servit alaturi de paste fainoase sau piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu