Reteta Bors De Miel Traditional Retete Ciorba Romaneasca De Casa
Bors de miel sau ciorba de miel acrita cu bors reteta dobrogeana de casa, reteta supa din carne de miel cu legume acrita cu bors acru de casa, dreasa cu oua si servita cu mult leustean verde asa cum este cea mai buna, un ardei iute si o tuica inainte de masa, retete ciorbe si borsuri traditionale romanesti pentru masa de Paste.
-carne de miel cu os, gat, coada, cap de piept, picioare inferioare,
-2 litri borș acru de casa
-2 litri apa
-2 cepe
-2 morcovi
-1 ardei gras
-1 lingura orez
-3 oua
-1 legatura leuștean verde
-¼ legatura marar si patrunjel verde
-1-2 lingurite sare dupa gust
-ardei iute pentru servit
-paine de casa pentru servit
-tuica servita traditional inainte de masa
Mod de preparare bors de miel
Cum se face borsul de miel urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-carnea de miel cu os se spala cu apa rece,
-eventual daca este nevoie se parleste si se curata bine inainte,
-se pune intr-o oala incapatoare si se fierbe in apa cat s-o acopere timp de 45 minute,
-cand se formeaza spuma se spumeaza apoi se pun legumele taiate ca la orice ciorba clasica,
-adica ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul cubulete,
-cand carnea este fiarta se pune sare dupa gust si putin orez si se continua fierberea inca 5 minute,
-apoi se adauga borsul fiert separat, iar dupa cateva clocote se drege ciorba cu oua batute spuma,
-se pune verdeata taiata marunt si se acopera oala cu ciorba pentru zece minute,
-pentru un gust super bun in ciorba de miel se pun si cateva mate de miel fierte si taiate marunt,
-ciorba de miel se serveste traditional cu o tuica inainte de masa, cu paine de casa si ardei iute alaturi, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel aici, retete de ciorbe aici, retete de Paste aici, retete cu carne aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu