Mancare De Ciuperci Pleurotus Prajite Reteta Cu Usturoi Si Ceapa Verde Retete Mancaruri De Post
Reteta ciuperci pleurotus prajite rapid la tigaie cu ceapa si usturoi verde, plus marar si patrunjel proaspat, rețeta simpla si usoara gatita de post, un preparat culinar sanatos, gustos si satios, retete mancare taraneasca facuta acasa pe baza de ciuperci proaspete, ingredientele sunt pentru doua portii de ciuperci.
Ingrediente ciuperci pleurotus prajite cu usturoi
-500g ciuperci pleurotus proaspete
-50g ulei
-3 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-¼ legatura marar verde
-¼ legatura patrunjel verde
-sare si piper macinat dupa gust
Mod de preparare ciuperci pleurotus prajite
Cum se fac ciupercile pleurotus la tigaie urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-cum se procedeaza, ciupercile se spala bine sub jet de apa rece,
-se scurg bine de apa si se taie feliute la dimensiunea dorita,
-ceapa si usturoiul se taie rondele,
-verdeata se toaca marunt,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajeste ceapa si usturoiul timp de 30 secunde,
-se pun ciupercile si se prajesc amestecand periodic pana cand zeama lasata de ciuperci scade, eu le-am gatit 10 minute,
-se adauga sare si piper dupa gust iar cand ciupercile sunt gata se pune verdeata si se opreste focul,
-ciupercile pleurotus se servesc calde cu paine proaspata sau traditional cu mamaliga,
-merg si cu un sos de iaurt cu usturoi, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu ciuperci aici, retete cu legume aici, retete bisericesti aici, retete de post si preparate de post aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu