Reteta Aperitiv Salata De Icre Cu Peste Fumat Retete Salate Si Aperitive De Casa
Reteta
salata de icre cu peste afumat, o rețetă inedita cu preparate din peste foarte
potrivita pentru ocazii mai speciale, foarte buna si gustoasa, cu icre bine
facute si delicat colorate, amestecate cu ceapa, iar pentru un plus de savoare
si finete, macroul afumat amestecat cu icrele ii va desavarsi cu adevarat
gustul si il va ridica la un alt nivel.
Salata
de icre cu peste afumat, o salata cu peste delicioasa, eleganta si festiva care
se poate servi si in noaptea de Revelion, sau la alte mese festive. Salată de
icre cu pește afumat se poate servi unsa pe felii de paine prajita, sau pe
feliute de bagheta proaspata fiind un deliciu culinar.
-100g icre de peste
-150ml ulei de floarea soarelui
-¼ lingurita sare de lămâie
-¼ lingurita sare
-1 ceapă mica
-50ml apa minerala sau plata
-150g peste afumat
-măsline negre pentru ornat
Mod de preparare salata de icre cu macrou afumat
Cum se face salata de icre cu peste macrou afumat urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-eu am folosit 100g icre proaspete tinute cu 1 lingurita de sare
la frigider timp de 2 saptamani,
-cum se procedeaza pas cu pas, icrele se scot
de la rece iar dupa 15 minute se pun intr-o farfurie,
-se adauga ¼ lingurita de
sare de lamaie si 1 lingura de apă plata, se amesteca usor pana cand se
omogenizeaza,
-se aleg pielitele care au mai ramas si apoi se adauga treptat 50
ml ulei si se amesteca usor cu varful furculitei pana cand icrele incep sa se
lege,
-se
transfera icrele intr-un bol inalt si cu un mixer vertical Zepter la care am
montat cutitul tip batator se incepe mixarea lor adaugand treptat 100 ml ulei,
-se mixeaza usor cu miscari circulare orizontale pe fundul bolului si apoi cu
miscari verticale cand simtim ca icrele se leaga,
-adaugam periodic si 50 ml apa
plata care va omogeniza compozitia de icre,
-dupa ce icrele sunt gata se pun
intr-un castron si se amesteca cu o ceapa mica tocata marunt,
-macroul
afumat se curata de piele, se taie in doua si se alege de toate oasele,
-se taie in bucatele potrivit de mari si apoi se amesteca cu compozitia de
icre si ceapa,
-se mai adauga dupa gust putina sare si sare de lamaie daca mai
este nevoie si apoi se aseaza intr-un castronel,
-se orneaza dupa preferinta
cu feliute de masline negre, se serveste ca aperitiv rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu