Reteta Friptura Din Carnat De Porc Gatit La Cuptor Retete De Mancare
Reteta friptura rapida facuta acasa dintr-un carnat de porc proaspat gatit intreg la cuptor in suc propriu, servit cu piure de cartofi si muraturi, un fel de mancare de casa foarte gustoasa si consistenta, merge gatita la masa de zi cu zi, de weekend alaturi de familie si prieteni si de ce nu chiar pentru Craciun si Revelion, ingredientele sunt pentru 3-4 portii.
Ingrediente carnati de porc la cuptor
-1 cârnat
de porc de casa proaspat 1kg
-3 cartofi mari pentru
piure 500g
-50g unt
-50ml lapte
-1 lingurita rasa de
sare
-murături pentru servit, gogonele murate, varza acra, conopida
murata,
Mod de preparare carnat de porc la cuptor
Cum se face carnatul la cuptor urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-cum se procedeaza pentru niste carnati reusiti gatiti atat cat trebuie,
-carnatul de porc intreg intreg se inteapa pe toate partile cu o scobitoare ca sa nu plesneasca in cuptor si se asaza sub forma de melc pe un gratar,
-gratarul se pune intr-o tava
optional tapetata cu hartie de copt ca sa nu se murdareasca,
-se lasa
carnatul sa stea linistit pana cand este gata piureul de cartofi, dar in loc de
piure merg foarte bine si cartofi prajiti sau copti la cuptor,
-cartofii se curata de
coaja si se taie cuburi mai mici pentru a fierbe mai repede,
-se pun cartofii
intr-o craticioara, se adauga 1 lingurita rasa de sare si se adauga apa pana
cand cartofii sunt foarte putin acoperiti,
-se fierb la foc mic acoperiti cu
capac timp de 15 minute, sau pana cand sunt fierti,
-apoi se scurg de zeamna si
se piseaza bine picurand din zeama in care au fiert daca mai este nevoie,
-se
adauga dupa gust putin unt si lapte si se paseaza pana devin cremosi, la final
se gusta si se potriveste gustul de sare,
-carnatatul se da la
cuptor pentru 15-20 minute la foc tare, 220-250 grade celsius,
-el trebuie sa
fie frumos rumenit la exterior dar moale si suculent la interior,
-pentru un
gust mai bun acesta nu se usuca, cel mai bine se fac carnatii proaspeti, cei
uscati se gatesc mai putin,
-cand este gata se serveste cald cu piure de cartofi
si muraturi si bineinteles uns cu un vin rosu de butuc de casa, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de Craciun aici, retete de fripturi aici, retete cu porc aici, retete de carnati aici, retete de mancare cu carne aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu