Reteta Saramura De Caras La Gratar Retete Mancare Dobrogeana Cu Peste
Reteta saramura de peste caras gatit intreg la gratar cu legume, usturoi, marar si patrunjel, un peste dulce si gustos fript pe gratar in aer liber sau la grill acasa in bucatarie, se prepara simplu si rapid iar satisfactia este deplina, retete saramura de peste traditionala romaneasca gatita foarte des in bucataria dobrogeana. Cum se face saramura de peste pescareasca ca la mama acasa urmareste pas cu pas urmatoarea reteta, ingredientele sunt pentru doua portii de saramură de pește.
Ingrediente saramura de peste caras
-2 pesti carasi mari de 600g bucata
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-5
catei de usturoi
-5 rosii cherry
-1 litru de
apa
-1 lingurita piper boabe
-2 lingurite sare grunjoasa
-1 foaie de dafin
-¼ lingurita cimbru uscat
-¼
lingurita piper macinat
-¼ lingurita boia de ardei dulce
-¼ lingurita oregano uscat
-¼ legatura patrunjel verde
-¼ legatura marar verde
Mod de preparare saramura de caras
Cum se face saramura de caras urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-carasii se curata de solzi, intestine si
branhii, se spala cu apa rece si se scurg bine de apa,
-se presara cu sare atat
la interior cat si la exterior si se lasa sa intre sarea in ei pana se
pregatesc legumele si saramura,
-eu am lasat pestii intregi dar va sfatuiesc sa-i taiati bucati pentru un gust mult mai bun,
-intr-o
craticioara se pune apa la fiert pentru saramură, se adauga sare, dafin, boia,
oregano, cimbru, piper boabe si macinat, se da in clocot si se opreste focul,
-pe gratarul incins se pun legumele, se intorc pe toate partile iar cand sunt
bine rumenite se scot intr-un castron,
-se presara sare mare peste ele si se
acopera cu capac sa se abureasca 10 minute,
-apoi se curata de coaja si cotor,
ardeii se rup fasii iar rosiile se paseaza cu furculita,
-pe gratarul incins se
pun pestii, se intorc pe ambele parti iar cand sunt bine patrunsi si frumos
rumenit se scot intr-o tava de cuptor dreptunghiulara,
-se pun legumele si
rosiile pasate printre pești, se adauga usturoiul pisat ca pentru mujdei, apoi
se toarna in tava saramura fierbinte, iar deasupra se orneaza cu verdeata
taiata marunt,
-se pune tava pe grătar pentru a da un clocot si a se pastra calda
pana la servire, se mananca traditional cu mamaliga sau paine de casa proaspata
si bineinteles cu o bautura buna alaturi.
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, reteta mamaliga romaneasca aici, retete cu carsas aici, retete de saramuri aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu