Reteta Pui Intreg La Cuptor Umplut Cu Fructe Retete Fripturi Cu Carne De Pasare Facute Acasa
Reteta friptura simpla si gustoasa de casa, preparata din pui intreg gatit la cuptor, umplut cu fructe, mere si prune, aromat cu sare, piper, boia, dafin, cimbru si usturoi, parfumat cu scortisoara, cuisoare si anason, retete si preparate culinare de mancaruri si fripturi facute acasa cu carne de pasare, un fel de mancare pentru masa de pranz super bun pe placul tuturor, se serveste cu cartofi prajiti sau copti, salata preferata sau muraturi.
Ingrediente pui intreg la cuptor
-1 pui intreg de 1,5 kg-1 mar rosu
-3 prune romanesti
-1 baton de scortisoara
-2 anason stelat
-3 cuisoare
-1 lingurita sare
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita usturoi granulat
-1 lingurita piper macinat
-1 foaie de dafin
-1 lingurita piper macinat
-1 foaie de dafin
Mod de preparare pui umplut la cuptor
Cum se face puiul umplut la cuptor urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,-se alege un pui mare, se parleste, se curata si se spala,
-se scurge bine de apa si se tamponeaza cu servetele,
-se condimenteaza atat la exterior cat si la interior cu sare, piper, boia, usturoi si dafin,
-se introduce intr-o punga alimentara si se pastreaza la rece
24 ore sa prinda gust si aroma,
-cu ac si ata i se coase burta si se da la cuptor asezat cu pieptul in jos pentru 15 minute la 220 grade celsius,
-apoi se reduce temperatura la 150 grade inca 15 minute,
-se intoarce puiul cu pieptul in sus si se continua gatirea inca 30-40 minute la 150 grade celsius,
-pana cand este bine patruns si frumos rumenit,
-cand este gata se taie pe jumatate si se serveste cald cu umplutura de fructe care are un gust super bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu