Reteta Gogosi Pufose Cu Aluat De Cozonac Retete Deseruri Bune De Casa
Rețeta gogosi pufoase, moi si fragede, mult mai bune ca la gogoserie, rețetă gogosi de casa cu aluat de cozonac, preparate foarte simplu cu aluat dospit pregatit fara mult efort la masina de copt paine, aluatul reuseste 100% si nu este nevoie sa fii mare bucatar ca sa-ti reuseasca. Daca ai pofta de un desert facut acasa, dulce, gustos, pufos, aromat si parfumat, atunci nu rata aceasta reteta de gogosi cu lapte si oua, ingredientele sunt pentru 20 gogoși rotunde in functie de marimea lor, eu am folosit o forma cu diametrul de 8cm.
Ingrediente gogosi de casa
-500g faina
alba
-250ml lapte
-50g unt
-10g drojdie uscata
-3 linguri zahar tos
-1 ou
-1 pliculet zahar vanilat
-1 lingura zahar pudra vanilat
-½ lingurita sare
Mod de preparare gogosi pufoase
Cum se fac gogosile de casa urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici.Se pun ingredientele pentru aluatul dospit in vasul masinii de paine, eu am folosit o masina de paine SilverCrest, se pune la inceput 250ml lapte cald, apoi jumatate lingurita sare, 3 linguri zahăr tos, 1 ou, 50g unt topit la temperatura camerei, 1 pliculet zahar vanilat, 500g făină care se niveleaza frumos, iar deasupra se presara drojdia uscata. Se inchide capacul masinii si se porneste, se alege programul pentru aluat si se apasa tasta start.
Dupa ce aluatul de gogosi a crescut frumos se pudreaza bine blatul de lucru cu faina, se rastoarna aluatul si se intinde cu vergeaua intr-o foaie potrivit de groasa, de aproximativ 1cm grosime. Cu o cana sau cu o forma rotunda se decupeaza aluatul in forma de cercuri rezultand gogosile.
Se lasa 20
minute sa mai creasca pe masa acoperite cu un prosop si apoi se prajesc in baie
de ulei incins pana sunt frumos rumenite. Se pudreaza calde cu zahar pudra
vanilat si se servesc imediat cat sunt calde sau dupa ce s-au racit, se
pastreaza proaspete mai multe zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu