Retete Culinare Snitele De Porc Prajite In Aluat Pane Reteta Snitel De Casa
Reteta snitele traditionale de casa preparate din cotlet de
porc feliat si condimentat cu sare, piper si cimbru, trecute prin faina si
printr-un aluat pane preparat din făină, oua, apa sau lapte si putina sare,
prajite apoi la tigaie in ulei incins pana devin moi, fragede, pufoase,
crocante si aurii. Retete friptura, gustare, mancare simpla si rapida pentru un
mic dejun gustos sau masa principala de pranz servite alaturi de piure sau
cartofi prajiti, diverse sosuri dulci sau picante, muraturi, salate de sezon,
etc. Șnițele din carne de porc, o alternativa sănătoasă preparata
de noi acasa la mancarea fast food nu foarte sanatoasa, servite intr-un sandwich cu salata, cascaval, ketchup si mustar. Romanian
cuisine recipes, romanian kitchen words, fried pork schnitzel homemade recipe with
french fries.
Ingrediente snitele de porc
-500g cotlet de porc fara os-200ml ulei pentru prajit
-100ml apa, lapte dulce, lapte batut
-100g faina pentru aluat
-100g faina pentru pudrat
-2 oua mari
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita cimbru
Mod de preparare snitele de porc pane
Cum se face un snitel de porc reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,-cotletul de porc se feliaza in felii cat mai subtiri, care eventual se mai pot bate cu ciocanul pentru snitele daca nu sunt suficient de subtiri,
-se sareaza si se condimenteaza feliile de cotlet pe ambele parti, dupa care se lasa deoparte, timp in care se pregateste aluatul pane,
-intr-un castron se sparg ouale si se bat cu un praf de sare,
-se incorporeaza treptat faina, apa si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie ca o smantana groasa care curge,
-se ia o felie de cotlet si se trece prin faina pe ambele parti pana cand este complet acoperita,
-se scufunda apoi in compozitia de ou pregatita anterior, dupa care se pune la prajit in tigaie,
-se prajeste snitelul de porc pe ambele parti pana cand capata o culoare frumoasa, aurie, apoi se scoate cu o paleta si se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei,
-se prajesc asemanator toate snitelele si apoi se mananca imediat cat sunt calde, sau si dupa ce s-au racit fiind la fel de bune si gustoase.
Snitele de porc, foarte bune, gustoase, crocante si delicioase care se savureaza oricand cu placere atat de cei mari dar si de cei mici, preparate simplu, rapid si sanatos, care merg foarte bine langa o garnitura de cartofi prajiti, piure de cartofi, rosii cherry, o salata asortata sau niste muraturi de casa.
Alte retete traditionale romanesti, retete de fripturi aici, retete de snitele aici, retete aperitive aici, retete cu carne aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu