Retete Culinare Friptura De Rata Cu Varza La Cuptor Reteta Taraneasca De Casa
Rata intreaga gatita rapid la cuptor pe un pat de varza dulce calita reteta taraneasca de casa care-ti lasa oricand gura apa, un preparat culinar din bucataria romeasca foarte gustos si simplu de realizat, o mancare si o friptura pe baza de carne de rață, varză proaspata, pasta de tomate, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, cimbru, boia si marar, retete fripturi, jumari si untura de rata, mancaruri cu carne si legume, merge servita traditional cu mamaliga si un ardei iute, romanian cuisine recipes, duck with cabbage in the oven homemade recipe, romanian kitchen words.
Ingrediente rata pe varza
-1 rata tanara de 2kg-1 varza mare de 2kg
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-2 linguri bulion de casa
-1 ceapa mare
-1 ardei gras mare
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 legatura marar verde
Mod de preparare rata pe varza la cuptor
Cum se face rata pe varza la cuptor urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,-cum se procedeaza pentru o friptura de rata cu varza calita la cuptor,
-rața se parleste, se spala cu apa rece si se curata bine,
-se scurge de apa si se curata de grasimea in exces de la gat, burta si tartita,
-apoi se freaca bine cu sare grunjoasa atat la exterior cat si la interior,
-cat timp rata sta sa prinda gust de sare se pregatesc legumele,
-varza proaspata se taie pe jumatate, se curata de cotor si se taie fideluta,
-ceapa se curata si se taie julien,
-ardeiul se curata de cotor si seminte si se taie feliute,
-mararul proaspat se taie marunt,
-grasimea adunata de la rata se taie bucatele,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajesc bucatile de grasime pana se topesc,
-jumerile prajite rezultate se scot cu o spumiera, se presara putina sare peste ele si se servesc imediat cat sunt calde cu paine proaspata,
-untura de rata din ceaun se pune intr-un borcanel deoarece este prea multa, se lasa doar 2-3 linguri de grasime pentru gatit,
-se pune la inceput ceapa in grasimea incinsa, se presara putina sare si se caleste pana devine sticloasa,
-se adauga ardeiul gras si se amesteca si el pe foc 2-3 minute,
-se adauga treptat varza pana incape toata in ceaun,
-se pun dupa gust condimente si plante aromatice si se amesteca,
-eu am pus boia de ardei dulce, cimbru uscat si piper negru macinat,
-se pune si pasta de tomate si se gateste varza pana scade in volum aproape de jumatate,
-la final se adauga marararul tocat marunt, se amesteca si se opreste focul,
-se rastoarna varza calita intr-o tava de cuptor dreptunghiulara si se asaza frumos,
-in mijlocul tavii se face un cuib si se asaza rata cu pieptul in jos,
-eu am pus prin varza si un ardei iute intreg, apoi se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220 grade celsius,
-dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se intoarce rata cu pieptul in sus si se amesteca in varza,
-se da tava la cuptor pentru inca 45 minute la 220 grade celsius, sau pana cand rata este facuta si frumos rumenita,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu