Retete Culinare Pizza Cu De Toate Cu Blat Pufos Reteta De Casa
Cum se face pizza de casa, cum se face blatul de pizza. Reteta pizza de casa cu de toate, ardei, ceapa, salam, sunca, ciuperci, masline, rosii, branza, cimbru, busuioc, cu blat super pufos preparat cu faina, drojdie, apa, zahar, sare si ulei, coapta la cuptor si servita cu ketchup, reteta video este aici.
Ingrediente pizza de casa
Blat de pizza-300g faina (flour)
-150ml apa (water)
-25g drojdie (yeast)
-2 linguri ulei (oil)
-1 lingurita zahar (sugar)
-¼ lingurita sare (salt)
-50ml ketchup dulce
-75g salam de calitate (salami)
-75g branza de oaie (chesse)
-10g sunca afumata (smoked ham)
-10 masline kalamata deshidratate (olives)
-1 ardei gras (bell pepper)
-1 ciuperca mare (mushroom)
-1 rosie mare (tomato)
-1 ceapa mica (onion)
-1 lingurita cimbru (thyme)
-1 lingurita busuioc (basil)
-½ lingurita piper macinat (ground pepper)
Mod de preparare pizza cu de toate
-se pune drojdia cu 1 lingurita de zahar, faina si 50ml apa calduta sa se activeze timp de 10 minute,-intr-un castron se toarna apa calduta, sare, ulei, drojdia activata, se amesteca si se incorporeaza treptat faina,
-se continua adaugarea fainii treptat si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini,
-se lasa aluatul la crescut timp de 30 minute, apoi se intinde intr-o tava mare rotunda de 40cm tapetata cu hartie de copt,
-se unge aluatul cu kechup, se presara busuioc, cimbru si piper si apoi se aseaza deasupra feliute de ardei verde, ceapa, masline, ciuperci, sunca, salam feliat si rosii,
-la sfarsit se presara deasupra branza rasa si se coace pizza in cuptor timp de 20 minute la 250 grade celsius,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu