Retete Culinare Chiftele Din Carne De Porc Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
Chiftele de porc rotunde servite ca aperitiv sau appetizer pork meatballs, reteta chiftelute din carne tocata de porc cu ceapa, usturoi, paine, oua, marar, piper, cimbru, sare dupa gust, tavalite prin faina si prajite in ulei la tigaie, retete de mancare, aperitive de casa calde si reci super bune.
Ingrediente chiftelute de porc
1kg carne de porc (pork)5 catei de usturoi (garlic)
3 felii de paine (bread)
3 oua (eggs)
2 cepe (onion)
1 legatura marar verde (drill)
1 lingurita sare grunjoasa (salt)
½ lingurita piper negru macinat (pepper)
½ lingurita cimbru uscat (thyme)
Mod de prepararre chiftele de porc
Cum se fac chiftelele de porc reteta video este aici, urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara pentru niste chiftelute reusite,
-carnea de porc proaspata se toaca prin masina de tocat, treptat se adauga si cateva felii de paine mai veche inmuiate in apa si scurse bine,
-se alege carne mai slaba cum ar fi pulpa, spata dar si ceafa sau fleica,
-ceapa se taie marunt, usturoiul se zdrobeste ca la mujdei, mararul se toaca marunt,
-se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga ceapa, usturoi, marar, oua, piper, cimbru si sare dupa gust,
-se amesteca bine compozitia de chiftele si se potriveste gustul de sare si piper,
-carnea de porc proaspata se toaca prin masina de tocat, treptat se adauga si cateva felii de paine mai veche inmuiate in apa si scurse bine,
-se alege carne mai slaba cum ar fi pulpa, spata dar si ceafa sau fleica,
-ceapa se taie marunt, usturoiul se zdrobeste ca la mujdei, mararul se toaca marunt,
-se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga ceapa, usturoi, marar, oua, piper, cimbru si sare dupa gust,
-se amesteca bine compozitia de chiftele si se potriveste gustul de sare si piper,
-se modeleaza apoi dupa preferinta rotunde sau turtite, se trec prin faina si se scutura,
-se prajesc la tigaie in ulei incins (fry in oil) pana cand sunt rumene si frumoase,
-cand
sunt gata se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de grasime si se
servesc atat calde cat si reci,
-merg servite ca o mancare alaturi de salate, piure de cartofi, mustar si ketchup, ca o gustare, sandwich sau aperitiv.
Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive aici, mancaruri cu carne aici, retete de chiftele aici, pofta buna!
-merg servite ca o mancare alaturi de salate, piure de cartofi, mustar si ketchup, ca o gustare, sandwich sau aperitiv.
Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive aici, mancaruri cu carne aici, retete de chiftele aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu