Retete Culinare Mancare De Orez Cu Legume De Post Reteta De Casa Taraneasca
Cum se face orezul cu legume, reteta mancare de orez sarbesc sau călugaresc, pilaf calugaresc sau sârbesc, un preparat culinar gatit acasa de post cu orez, ceapa, ardei, morcovi, rosii, ulei, bulion, in sos tomat, condimente si plante aromatice.
Ingrediente orez cu legume
-1 cana orez-3,5 cani apa
-100ml ulei de floarea soarelui
-400g rosii decojite la conserva
-7 ardei grasi galbeni sau verzi
-2 morcovi
-1 ardei iute
-1 ceapa
-1 crenguta patrunjel verde
-1 lingura pasta de tomate
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita otet
-¼ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita marar uscat
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita otet
-¼ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita marar uscat
Mod de preparare pilaf sarbesc
Cum se face orezul cu legume de post urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,-toate legumele se curata si se
spala cu apa rece,
-ceapa se taie marunt,
-morcovii si ardeii se taie cubulete,
-rosiile din conserva se taie cubulete,
-ardeiul iute se taie cubulete,
-se incinge uleiul intr-o craticioara si se caleste ceapa timp de doua minute pana isi schimba culoarea,
-apoi se adauga la intervale de un minut morcovii, ciusca iute si ardeii, apoi orezul, rosiile si bulionul, condimentele si plantele aromatice dupa gust,
-se amesteca bine si se completeaza cu apa,
-se fierbe mancarea la foc potrivit timp de 15 minute, se adauga o lingurita de otet si se continua fierberea inca cinci minute, pana ce zeama scade,
-se adauga verdeata tocata marunt, se opreste focul si se acopera cu capac,
-dupa 15 minute se amesteca si se poate servi atat cald cat si rece cu paine de casa si un ardei iute alaturi.
-ceapa se taie marunt,
-morcovii si ardeii se taie cubulete,
-rosiile din conserva se taie cubulete,
-ardeiul iute se taie cubulete,
-se incinge uleiul intr-o craticioara si se caleste ceapa timp de doua minute pana isi schimba culoarea,
-apoi se adauga la intervale de un minut morcovii, ciusca iute si ardeii, apoi orezul, rosiile si bulionul, condimentele si plantele aromatice dupa gust,
-se amesteca bine si se completeaza cu apa,
-se fierbe mancarea la foc potrivit timp de 15 minute, se adauga o lingurita de otet si se continua fierberea inca cinci minute, pana ce zeama scade,
-se adauga verdeata tocata marunt, se opreste focul si se acopera cu capac,
-dupa 15 minute se amesteca si se poate servi atat cald cat si rece cu paine de casa si un ardei iute alaturi.
-reteta pilaf calugaresc sau orez calugaresc, o mancare de post pe baza de orez si legume foarte gustoasa si sanatoasa, un preparat gatit rapid in orice bucatarie, reteta video este aici.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete cu orez aici, retete de pilaf aici, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete cu orez aici, retete de pilaf aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu