Retete Culinare Mancare De Urzici Cu Usturoi Scazuta Reteta De Casa Taraneasca Traditionala De Post
Cum se face mancarea de urzici, reteta mancare de urzici scazuta cu usturoi gatita de post dupa reteta taraneasca veche, un preparat culinar de casa sanatos si gustos plin de vitamine, minerale si in special fier, un remediu sanatos de a elimina natural toxinele din organism si de a intineri sangele, un aliment de culoare verde foarte bun in anemie si detoxifiere.
Ingrediente mancare de urzici
-2 pungulite urzici tinere-2 linguri ulei de floarea soarelui
-1L apa pentru fiert urzicile
-1 lingura cu varf faina
-1 capatana de usturoi mica
-½ lingurita sare grunjoasa
-boia de ardei pentru servit
-piper macinat pentru servit
-paine sau mamaliga pentru servit
Mod de preparare mancare de urzici de post
-se procura numai urzici tinere care sunt fragede si tari, in comparatie cu urzicile mai batrane care sunt moi si au gust de iarba,-se aleg numai varfurile urzicilor care sunt cele mai bune, se pun intr-o sita si se spala foarte bine cu apa rece eliminand orice este strain,
-se pune la fiert apa suficienta intr-o craticioara si cand aceasta fierbe se pun urzicile,
-se apasa usor cu o lingura de lemn deoarece ele se vor ridica deasupra apei si se fierb timp de zece minute,
-se incearca periodic scotand urzici pe o farfurie, se apasa tulpina urzicilor cu unghia si cand aceasta este moale se opreste focul,
-se scot urzicile fierte intr-o sita si se lasa sa se raceasca putin apoi se storc de zeama,
-se pun pe un fund de bucatarie si se toaca cat mai marunt ca pe vinetele coapte pentru salata de vinete,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara sau intr-un ceaun se se calesc urzicile timp de un minut amestecand continu,
-se adauga faina in ploaie si se amesteca repede apoi se adauga treptat din zeama de urzici pana la consistenta unei ciulamale moi,
-zeama de urzici ramasa se depoziteaza in sticle de sticla si se tine la frigider, se consuma cate un pahar zilnic fiind foarte buna pentru sanatate,
-se adauga sare dupa gust si se fiebe mancarea timp de 10-15 minute pana se leaga,
-la final se adauga usturoi zdrobit ca pentru mujdei si se mai dau cateva clocote,
-se serveste calda sau rece cu mamaliga sau paine proaspata,
-se asaza in castronele si se orneaza dupa gust cu boia de ardei sau piper macinat,
-este foarte buna servita ca o gustare intinsa pe felii de paine.
Reteta urzici scazute sau urzici cu usturoi, o mancare taraneasca de primavara romaneasca care-ti reda sanatatea si energia inaintea zilelor calduroase de vara, o saptamana cu o cura cu mancare de urzici si zeama de urzici este sanatate curata, reteta video este aici. Alte retete traditionale romaneste, retete de post si preparate de post aici, mancaruri cu legume aici, retete pentru imunitate aici, retete cu urzici aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu