Retete Culinare Ciuperci Cu Usturoi Prajite Rapid La Tigaie Reteta De Post
Cum se fac ciupercile cu usturoi de post, reteta ciuperci champignon prajite rapid la tigaie fara unt, doar cu ulei, usturoi, vin, piper, boia, cimbru, marar si patrunjel, o mancare gustoasa si sanatoasa, o garnitura simpla pentru o friptura sau un gratar de carne.
Ingrediente ciuperci cu usturoi
-400g ciuperci champignon-50ml ulei de floarea soarelui
-50ml vin alb demisec
-3 catei de usturoi
-1 crenguta patrunjel verde
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei afumata dulce
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
Mod de preparare ciuperci cu usturoi de post
-cea mai simpla si mai rapida reteta cu ciuperci este urmatoarea reteta de ciuperci sote sau ciuperci cu usturoi, ciuperci prajite de casa, reteta video este aici, cum se procedeaza pas cu pas:-ciupercile champignon de preferinta proaspete si micute ca sa fie gatite intregi se spala bine sub jet de apa rece,
-usturoiul se curata si se taie marunt,
-patrunjelul verde se taie si el tot marunt,
-sarea, condimentele si plantele aromatice se pun pe o farfurioara,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se pun ciupercile intregi daca sunt micute, sau taiate pe jumatate daca sunt mai mari,
-se amesteca ciupercile pe foc iar dupa un minut se pune usturoiul taiat marunt,
-dupa inca un minut se stropesc ciupercile cu vin si se gatesc la foc tare trei minute,
-se adauga sare, boia, cimbru, piper, marar, patrunjel si usturoi si se continua gatirea inca 1-2 minute pana cand zeama scade si ciupercile incep sa se prajeasca,
-la final se presara patrunjel verde tocat marunt, se amesteca si se opreste focul,
-se servesc calde ca o mancare de post, cu piure de cartofi de post asa cum le-am servit eu, sau ca o garnitura langa o bucata de carne.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu ciuperci aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete de garnituri aici, poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu