Retete Culinare Piure de Mazare Congelata Cu Lapte Si Unt Reteta Simpla De Casa
Cum se face piureul de mazăre, un preparat culinar delicios si o garnitura minunata din legume, piure de mazare reteta vegetariana simpla si rapida de gatit acasa pe baza de mazare, lapte si unt.
Ingrediente piure de mazare
-150g mazare congelata-25g unt de masa
-75ml lapte de vaca
-½ lingurita sare
Mod de preparare piure de mazare cu lapte si unt
-mazarea congelata se alege foarte tanara si sa fie romaneasca, cu bobul micut si de culoare verde proaspat,-se ia o cratita cu putina apa, se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga mazarea congelata,
-se lasa mazarea sa fiarba timp de 15 minute pana cand bobul de mazare este fiert,
-se ia un bol inalt, se scoate mazarea din apa cu o paleta si se pune in bol,
-se adauga dupa gust sare, unt si lapte si se paseaza totul cu un mixer vertical pana cand se obtine un piure de mazare cremos si fin, foarte bine pasat ca o crema sau pasta, eu am folosit un mixer Mixsy Zepter,
-se trece piureul de mazare printr-o sita pentru a deveni si mai fin si mai elegant, dupa care se poate servi sub forma de garnitura alaturi de un gratar sau o friptura de carne.
Piure de mazare, un preparat delicat, fin, gustos si elegant, foarte sanatos si aspectos care se prepara foarte simplu si rapid, care merge foarte bine langa orice friptura de carne. Piure de mazare de casa, un preparat reusit care merge incercat macar o data. Alte retete traditionale romanesti, retete garnituri aici, retete cu legume aici, retete vegetariene aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu