Retete Culinare Ciusca Sau Ardei Iute Murat In Saramura Cu Otet Pentru Iarna Reteta De Casa
Cum se pune ciusca iute la murat pentru iarna, reteta simpla de ardei iuti murati la sticla sau borcan fara fierbere in saramura cu otet, retete conserve si muraturi traditionale dobrogene de casa.
Ingrediente ciusca iute murata pentru iarna
-1kg ardei iute proaspat-500ml otet alb 9 grade
-500ml apa
-2 linguri zahar tos
-1 lingura sare mare neiodata
-3 foi de dafin mari
-3 lingurite piper negru boabe
-3 borcane inalte 800ml
Mod de preparare ardei iute murat pentru iarna
-se alege ciusca iute sau ardei iute dupa gust si preferinta atat ca marime cat si culoare, dar trebuie sa fie proaspat si fraged fara lovituri sau zgarieturi,-li se taie coditele si se spala cu apa rece, apoi se lasa intr-un vas cu apa rece pana se pune saramura la fiert,
-intr-o craticioara se pune cantitatea de apa si otet, zahar si sare mare pentru murături, se amesteca bine si se fierbe timp de un minut,
-borcanele si capacele se spala bine cu apa calda si se scurg,
-se pune in fiecare borcan cate o lingurita de piper boabe apoi se asaza ciușca cat de bine ca sa incapa cat de multa,
-printre ardei se pun foile de dafin, apoi se umplu borcanele cu saramură calda pana sus si se inchid bine capacele,
-se intorc borcanele cu capacele in jos pentru a verifica daca sunt bine inchise, apoi se intorc invers si se lasa la murat, in minim trei saptamani sunt gata si tin fara probleme peste doi ani, raman tari si nu se inmoaie.
Alte retete traditionale romanesti, retete conserve si muraturi de casa pentru iarna aici.
da, se pare a fi o reteta buna.O SA PUN ASTFEL CIUSCA.
RăspundețiȘtergere