Retete Culinare Ciuperci Sote La Ceaun Cu Usturoi Si Unt Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
Cum se fac ciupercile sote, reteta ciuperci prajite la ceaun cu ulei, unt, usturoi, vin, condimente si ierburi aromatice, o mancare simpla si rapida cu legume sau o garnitura gustoasa pentru o friptura, gratar sau grill de carne.
Ingrediente ciuperci sote
-300g ciuperci champignon-1 lingura ulei de floarea soarelui
-1 lingura plina unt de masa
-3 catei de usturoi mari
-50ml vin rose demisec
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita marar uscat
-¼ lingurita patrunjel uscat
-¼ lingurita cimbru uscat
-¼ lingurita piper macinat
-¼ lingurita boia de ardei afumata
Mod de preparare ciuperci sote cu usturoi
Cum se face sote de ciuperci, cum se procedeaza pentru o mancare de ciuperci super buna, ingredientele sunt pentru doua portii:
-ciupercile micute, foarte proaspete
si albe la culoare, se spala cu apa rece,
-usturoiul se curata de coaja si de mijlocul verde, apoi se taie marunt,
-se pune intr-un ceaun o lingura de unt si una de ulei si se aprinde aragazul,
-se pune usturoi tocat marunt si se amesteca 30 secunde pe foc,
-se pun ciupercile si se amesteca si ele 30 secunde la foc tare,
-usturoiul se curata de coaja si de mijlocul verde, apoi se taie marunt,
-se pune intr-un ceaun o lingura de unt si una de ulei si se aprinde aragazul,
-se pune usturoi tocat marunt si se amesteca 30 secunde pe foc,
-se pun ciupercile si se amesteca si ele 30 secunde la foc tare,
-se adauga condimente si plante aromatice enumerate mai sus si se amesteca, in special marar si boia afumata,
-dupa ce toata zeama a scazut se amesta in ciuperci inca doua minute pana cand sunt rumene si frumoase,
-se servesc imediat cat sunt calde cu paine de casa sau mamaliga, ca o simpla mancare sau ca o garnitura de ciuperci,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu