Retete Culinare Castraveti Murati In Saramura Si Otet Pentru Iarna Retete Culinare Muraturi De Casa Traditionale
Cum se pun cei mai buni castraveti pentru iarna la borcan cu rondele de ceapa, morcovi si hrean, aromati si parfumati cu cimbru, marar si piper, acriti atat cat trebuie in saramura si otet, retete conserve si muraturi naturale din bucataria traditionala fara E-uri si conservanti reteta de casa.
Ingrediente castraveti murati
-2,5kg castraveti cornison-320ml otet alb de 9 grade
-1 ceapa normala
-1 radacina hrean
-2 morcovi tineri
-8 lingurite piper boabe negru
-4 lingurite cimbru uscat
-8 flori marar uscat
-3 linguri sare mare neiodata
-3L apa
-8 borcane de 800ml cu capace
Mod de preparare castraveti in otet
Ingredientele enumerate sunt pentru 7-8 borcane mari de 800ml, in functie de cum sunt asezati castravetii si bineinteles de marimea lor. Castravetii chiar daca sunt murati cu sare si otet raman plini de vitamine si nutrienti benefici organismului, au un gust excelent si merg serviti aproape cu orice, iar preparati dupa reteta mea raman proaspeti si crocanti foarte mult timp. Cum se pun castravetii la murat pentru iarna urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, cum se procedeaza:
-castravetii cornison foarte proaspeti si sanatosi, fara lovituri sau zgarieturi, se spala bine cu apa rece si se curata de codite si de orice alt corp strain,-se aleg castraveti care sa incapa bine in borcane si sa ramana loc liber pana la capace, dupa gust se aleg castraveti mai grosi sau subtiri, in functie de grosimea lor intr-un borcan incap aproximativ 4-6 castraveți,
-dupa ce au fost foarte bine spalati castravetii se lasa intr-un vas acoperiti cu apa rece pana se pregatesc celelalte legume,
-borcanele si capacele se spala bine cu apa calda si se lasa la scurs,
-ceapa, morcovii si hreanul se curata de coaja si se taie rondele subtiri,
-se face o saramura clasica din apa si sare, se pun trei litri de apa la fiert cu trei linguri de sare mare pentru murături si se fierbe un minut,
-in fiecare borcan se pune cate o lingurita de piper boabe si jumatate lingurita de cimbru uscat,
-se asaza in fiecare borcan castravetii cat mai bine ca sa incapa cat mai multi, iar printre ei se pun rondele de ceapa, morcovi si hrean si o floare de marar uscat, eu am pus cate 4-5 rondele din fiecare,
-se masoara otetul si se pune in fiecare borcan cate 40ml oțet, nici mai mult nici mai putin,
-se umplu borcanele cu saramură fierbinte pana sus si se inchid bine capacele,
-se intorc borcanele pentru a verifica daca capacele sunt bine inchise, iar daca totul este ok se pun intr-o cratita intinsa cu apa fierbinte unde se fierb timp de doua minute, nici-un minut mai mult,
-dupa cele doua minute se scot borcanele din apa fierbinte si se asaza pe masa, se acopera cu prosoape si se lasa sa se raceasca singure,
-dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara pentru iarna, la o temperatura constanta si ferite de lumina directa a soarelui,
Borcanul cu castraveti desfacut se pastreaza la rece in frigider, castravetii merg serviti langa fripturi si gratare de carne, la salate si mancaruri gatite, alte retete conserve si muraturi aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu