Retete Bauturi Alcoolice Calde Si Dulci Pentru Craciun Reteta Vin Fiert Rosu Cu Condimente De Casa
Vin rosu de butuc fiert cu scortisoara cuisoare si anason, o bautura alcoolica tonica si energizanta, calda si dulce, aromata si parfumata, sevita in anotimpul rece in special de Craciun si Sarbatorile de Iarna, cum se face vinul fiert.
Ingrediente vin fiert cu condimente
-500ml vin rosu de butuc romanesc-5 lingurite pline zahar tos
-5 cuisoare
-2 bucati anason stelar
-2 bucati coaja de portocala
-1 baton mic scortisoara
Mod de preparare vin fiert de casa
Cum se face cel mai bun vin fiert reteta simpla si clasica originala de casa, reteta video este si pe YouTube aici,Ingredientele enumerate mai sus
sunt pentru doua portii, doua cani mari pline cu vin fiert. Cum se procedeaza
pentru un vin fiert traditional romanesc reusit:
-intr-un ibric se pune cantitatea de vin si zahar,
-se amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet apoi se aprinde aragazul,
-se tine vinul pe foc pana da primul clocot mic, apoi se opreste aragazul si se pun mirodeniile si condimentele, se acopera ibricul cu capac pentru minim zece minute,
-intr-un ibric se pune cantitatea de vin si zahar,
-se amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet apoi se aprinde aragazul,
-se tine vinul pe foc pana da primul clocot mic, apoi se opreste aragazul si se pun mirodeniile si condimentele, se acopera ibricul cu capac pentru minim zece minute,
-dupa acest timp se incalzeste vinul la foc mic pana aproape de fierbere fara a se da in clocot,
-se strecoara si se pune in cani incalzite inainte si se serveste imediat cat timp este fierbinte,
-este o bautura vesela care iti reda imediat buna dispozitie, este naturala si reprezinta si un leac babesc si un remediu naturist din popor pentru raceala si gripa daca se prepara cu boabe de piper negru si ghimbir.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu