Retete Placinta Traditionala
Dobrogeana Cu Branza Sarata Si Iaurt La Cuptor Reteta De Casa
Cum se face placinta cu branza de oaie sarata si iaurt la cuptor reteta de casa traditionala din bucataria dobrogeana, un preparat culinar romanesc gustos, rapid si economic.
Ingrediente placinta cu branza
-1 pachet foi de placinta
congelate
-250g branza veche sarata de oaie
-1l iaurt
-5 oua
-4 linguri ulei
-zahar pudra vanilat pentru
servit
Mod de preparare placinta cu branza si iaurt
-ouale se bat spuma intr-un castron incapator si apoi se
incorporeaza treptat tot iaurtul,
-branza de oaie sau de vaca se rade pe razatoarea mare,
-tava de cuptor mare se unge cu
ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt,
-foile de plăcintă dezghetate cel
mai bine in frigider se desfac si se asaza in grupuri de cate trei foi
stropite cu putin ulei intre ele,
-peste fiecare grup se presara
brânză rasa de preferinta de oaie, apoi se strange fiecare grup ca un acordeon si
se asaza in tava unele langa altele,
-intr-o tava mare de cuptor incap
trei grupuri, ele nu trebuiesc puse prea ingramadite,
-cand tava este plina se pune
deasupra pe toata suprafata amestecul de oua si iaurt, apoi se stropeste cu
ulei,
-se da tava la cuptorul bine
incins pentru 20 minute la 250 grade celsius, plăcinta cea mai buna trebuie sa
fie foarte putin rumenita, trebuie sa fie moale si pufoasa si nu uscata,
-cand placinta cu branza este gata se scoate din
cuptor, se pudreaza cu zahar tos si se acopera cu prosoape pentru zece minute
sa se abureasca,
-se portioneaza si se serveste atat
calda cat si rece, simpla sau pudrata cu zahar pudra, unsa cu miere de albine,
sau cu diverse gemuri si dulceturi de casa, alaturi de o cana cu lapte cald sau iaurt rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu