30 ianuarie 2021

Friptura de porc la tigaie reteta

Retete Culinare Friptura Din Cap De Piept De Porc Prajit Rapid La Tigaie Reteta Coaste De Purcel Prajite In Ulei


Reteta piept de porc prajit la tigaie traditional de casa retete culinare friptura rapida din carne de purcel prajita in ulei sau coaste prajite pentru mancare in weekend sau Craciun cu cartofi prajiti salate ori muraturi,

Cum se face friptura din carne de porc prajita la tigaie, un preparat culinar gustos si delicios gatit rapid acasa in bucatarie cu multa placere atat pentru simplitate dar si pentru gust si aroma, o reteta de mancare servita oricand cu pofta.


Ingrediente piept de porc prajit la tigaie

-2 bucati cap de piept de porc proaspat
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-½ lingurita sare grunjoasa
-¼ lingurita boia de ardei afumata dulce
-¼ lingurita usturoi granulat
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ lingurita cimbru uscat
-salata sau muraturi pentru garnitura
-cartofi prajiti sau piure pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru dressing
-paine proaspata de casa pentru servit

Mod de preparare coaste de porc prajite la tigaie

Cum se face friptura de porc la tigaie, ingredientele enumerate mai sus sunt pentru doua portii de friptură, reteta este rapida gata in numai 15 minute, cum se procedeaza:
-se alege numai carne de porc proaspata, frumos colorata si mirositoare, sa aiba straturi atat de carne cat si de grasime,
-capul de piept de porc proaspat se portioneaza, se taie dea lungul oaselor rezultand 5-6 coaste de porc cu carne bune pentru gătit, pentru prajit la tigaie, sau fripte la gratar si grill,
-se aleg doua bucati de piept de porc, se presara sare peste ele si se lasa zece minute la temperatura camerei sa intre sarea in ele,
-dupa acest timp se presara numai pe o parte condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus,
-se pune putin ulei intr-o tigaie si se pun bucatile de carne cu partea condimentata in sus si se lasa asa timp de cinci minute,
Reteta carne de porc la tigaie retete culinare friptura din piept de purcel sau coaste prajite rapid in ulei pentru mancare traditionala taraneasca de casa pentru weekend si Craciun,

-se aprinde aragazul si se prajesc bucatile de coaste de porc la foc tare timp de cinci secunde pe o parte, apoi se intoarc si pe cealalta parte tot atat pentru a li se inchide porii,
Reteta carne de porc prajita la tigaie traditionala de casa retete culinare friptura rapida din piept de purcel prajit in ulei pentru mancare de weekend sau Craciun cu cartofi prajiti piure salate ori muraturi,

-apoi se intorc inapoi cu partea condimentata in sus, se da focul la mediu si se prajesc timp de 6-7 minute pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta parte pentru inca cinci minute,
Reteta friptura de porc la tigaie rapida traditionala taraneasca de casa retete culinare coaste sau carne din cap de piept de purcel prajit rapid in ulei pentru mancaruri de weekend sau Craciun cu cartofi prajiti salate ori muraturi,

-carnea nu se mai intoarce, se lasa sa se rumeneasca dupa gustul fiecaruia mai prajita sau mai in sange,
-o friptura de purcel reusita trebuie sa fie rumenita frumos la exterior dar nu arsa si interiorul trebuie sa fie moale si suculent,
-se serveste imediat cat timp este calda cu paine proaspata, sosul si garnitura aleasa,
-se asaza pe farfurii bucata de friptura de porc, iar deasupra peste carne se pun 1-2 linguri de sos si grasime din tigaie.

Dar friptura este foarte buna si rece, este gustoasa si consistenta si reprezinta un fel de mancare ideal pentru masa de pranz, merge servita si in weekend sau de Craciun. Alte retete traditionale romanesti, retete fripturi si gratare aici, mancaruri cu carne aici, retete de weekend si Craciun aici, poftă bună!

Reteta cap de piept de porc prajit sau coaste de purcel prajite rapid la tigaie traditionale de casa taranesti retete culinare fripturi rapide din carne prajita in ulei pentru mancare in weekend sau Craciun cu cartofi prajiti salate si muraturi,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu