Retete Culinare Cartofi Taranesti Cu Ceapa Si Boia Afumata Reteta Traditionala De Post
Cum se fac cei mai buni si mai gustosi cartofi taranesti, fierti mai intai si apoi prajiti la tigaie sau ceaun cu ceapa si boia, un preparat culinar de post gustos si consistent, o mancare de cartofi cu specific pur romanesc pe care n-o poti refuza.
Ingrediente cartofi taranesti de post
-5 cartofi romanesti potriviti ca marime-1 ceapa mare
-3 linguri ulei de floarea soarelui
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita boia de ardei dulce afumata
-¼ lingurita piper negru macinat
-½ l apa pentru fiert cartofii
-patrunjel verde pentru ornat
-cum se procedeaza, in primul rand se curata cartofii de coaja si se taie dupa preferinta fiecaruia, in sferturi, felii sau cuburi,
-se pun cartofii la fiert intr-o craticioara cu putina apa doar cat sa-i acopere, se presara putina sare si se fierb timp de 10-15 minute pana cand sunt fierti,
-cand sunt gata se lasa in apa ca sa se pastreze calzi si se curata ceapa, apoi se taie marunt,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie sau ceaun si se prajeste ceapa pana se inmoaie bine si devine sticloasa, apoi se adauga dupa gust sare, boia dulce si putin piper negru macinat proaspat,
-se pun catofii cu o paleta in tigaie si se amesteca bine pana ce cartofii au prins o culoare frumoasa de la boia,
Mod de preparare cartofi taranesti traditionali
-reteta cu cartofi este rapida, simpla si usoara, iar rezultatul nu va dezamagi pe nimeni, este o mancare de post gustoasa cu niste cartofi dulci si aromati, fragezi, moi si placut condimentati, iar serviti cu muraturi asortate, ardei iute murat, castraveti sau gogosari in otet sunt minunati,-cum se procedeaza, in primul rand se curata cartofii de coaja si se taie dupa preferinta fiecaruia, in sferturi, felii sau cuburi,
-se pun cartofii la fiert intr-o craticioara cu putina apa doar cat sa-i acopere, se presara putina sare si se fierb timp de 10-15 minute pana cand sunt fierti,
-cand sunt gata se lasa in apa ca sa se pastreze calzi si se curata ceapa, apoi se taie marunt,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie sau ceaun si se prajeste ceapa pana se inmoaie bine si devine sticloasa, apoi se adauga dupa gust sare, boia dulce si putin piper negru macinat proaspat,
-se pun catofii cu o paleta in tigaie si se amesteca bine pana ce cartofii au prins o culoare frumoasa de la boia,
-se continua prajirea pana cand cartofii sunt usor rumeniti, apoi se opreste focul,
-reteta de cartofi prajiti taraneste se poate servi atat calda cat si rece, se orneaza dupa preferinta cu patrunjel verde tocat marunt si se mananca ca atare sau sub forma de garnitura langa un gratar sau grill de carne, porc, pui sau peste, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu